Keresés ebben a blogban

2012. december 27., csütörtök

2012-12-27

Lábam előtt mécses a Te Igéd, ösvényem világossága. (Zsoltárok 119:105)
Egy felmérés adatai arról számolnak be, hogy az amerikai emberek 62 százaléka „mélyen spirituális” beállítottságúnak vallja magát. Amikor arról kérdezték őket, hogy ez a spiritualitás hogyan befolyásolja őket a döntéseik meghozásában, akkor 31 százalékuk válaszolta azt, hogy erkölcsi döntései azon alapszanak, amit éppen „jónak és kényelmesnek érzek”. 18 százalékuk mondta azt, hogy „ami éppen számomra a legjobb”. 14 százalékuk mondta azt, hogy „ami a legkevesebb konfliktussal jár”. De csupán 16 százalékuknál volt a döntésük alapja az „amit Isten Igéje mond.”
Mit jelent ez? Gyakorlatilag azt, hogy a legtöbb keresztyénnek, nem-keresztyén világnézete van. Lehetsz olyan keresztyén, aki ugyan a menny felé tekint, de ettől függetlenül még lehet egy olyan nem-keresztyén világnézeted, amelyet arra alapozol, amit a világtól tanultál és nem pedig arra, amit az Igéből.
Te milyen alapon hozol döntéseket? Megkérdezed az Urat, vagy mész a saját fejed, szíved után? Nézz magadba és légy őszinte! Ha kell, változtass: fordulj jobban az Úr felé! Ő szeretne vezéred lenni, mert ismer és szeret téged…
A nap gondolata:
Hogy hited hídja le ne szakadjon, a pillérnek is jónak kell lenni. A jó pillér Krisztus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése