Keresés ebben a blogban

2013. március 30., szombat

2013-03-30

Istennél semmi sem lehetetlen… (Lk 1:37)
Mennyire el tud keseredni a hívő ember, amikor azt látja, hogy élnek mellette Isten létét foggal-körömmel tagadó, Isten irányába még véletlenül fordulni sem szándékozók. De ne rájuk, hanem a hatalmas, a lehetetlent nem ismerő Istenre tekintsünk! Íme, néhány meglepő, de nagyszerű, erőt adó példa:
Engels, az ateizmus lelkes terjesztője idős korában visszatért Istenhez. Ezeket írja: „Az életet annak kell visszaadnunk, aki a keresztfán minden emberért meghalt.”
Lenin élete végén mindenkitől, főleg Istentől bocsánatot kért bűneiért: „Hamis útra léptünk. Oroszországnak tíz Assisi Ferencre lenne szüksége. Szörnyű vérontás kezdődik.”
Heinrich Heine német költő, aki különös előszeretettel gúnyolta Istent és a vallást, halála előtt megtért. Bűnbánóan megvallotta: „Összetört a régi lant azon a sziklán, amit Krisztusnak mondanak. Az a lant, amelyet a Gonosz szelleme pengetett. Az a lant, ami lázadásról, gúnyról, kételyekről énekelt. Ó Uram! Letérdelek. Bocsáss meg dalaimért!”
Karl Marx, bármennyire is hihetetlen, meg volt győződve a túlvilág valóságáról. Cselédlánya tanúsítja, hogy betegségében rendszeresen imádkozott, és égő gyertya fényénél készült a nagy útra. „Gúnyt űztem a mennyországból. Most már belátom, hogy lelkem, amely Istenhez tartozott, a pokol felé indult.”
Mao Ce-tung nyilatkozata 1971-ben egy angol újságírónak: „Hamarosan meg kell jelennem Isten színe előtt.”
Mit szólsz? Adj hálát az Úrnak és imádkozz Hozzá azokért, akik őt még nem ismerik! Nála semmi sem lehetetlen!
A nap gondolata:
Az újjászületés az embernek tetőtől-talpig való megváltozása, minden tekintetben és vonatkozásban. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése