Keresés ebben a blogban

2013. május 24., péntek

2013-05-24

Nekem az olyan böjt tetszik… (Ézsaiás 58:6)
Vannak modern böjtök, melyek megfontolásra érdemesek. Ilyen például, amit egy erdélyi lelkipásztor tollából olvastam: a nikotin-böjt. Amikor elolvastam ezt a gondolatot, akkor eszembe jutott néhány ember az ismeretségi körömben, akik éppen leszokóban vannak a cigarettáról. Aki ebben gyakorolja magát, az nagyon is egészség- és pénztárcakímélő dolgot cselekszik. Továbbá nagyon biblikus módon próbál élni. Hiszen Pál apostol írja: Testetek a Szentlélek temploma. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy templomban tényleg Isten tisztelete történik-e vagy valami olyan, amihez semmi köze Istennek, ami leépít, ami rombol.
Tévé- és számítógépböjt is létezik. Tölts kevesebb időt a tévé és a számítógép előtt, hogy több időt tölthess az Úrral és a családoddal!
Persze lehet ezekre azt mondani, hogy nem dohányzom, tévét is ritkán nézek, a számítógép szintén nem nagy kísértés számomra, akkor mit tegyek? Akkor nézz magadba egy őszinte önvizsgálat keretén belül és engedd, hogy Isten rámutasson arra, hogy mit szoríthatnál vissza életedben annak érdekében, hogy a Vele való kapcsolatod erősödjön. Hiszen tényleg úgy van, hogy ami egyikünk számára hatalmas kísértés, sőt akár a bűn melegágya is lehet, az a másikunknak nincs is jelen az életében.
A nap gondolata:
Négy óra munka egy órás előkészítő imádsággal többet ér, mint öt óra munka enélkül az imádság nélkül. Amit a munka mennyiségén nyerünk, elveszítjük a minőségén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése