Keresés ebben a blogban

2013. május 27., hétfő

2013-05-27

Az ünnepi előkészület napja már elmúlt és megkezdődött a szombat. Elkísérték őt az asszonyok, akik együtt jöttek vele Galileából, és megnézték a sírboltot, meg azt is, hogyan helyezték el Jézus testét. Aztán visszatértek, illatszereket és drága keneteket készítettek. Szombaton azonban pihentek a parancsolat szerint. (Lk 23:54-56)
Nagyszombat van. Jézus már meghalt, de még nem támadt fel. Vajon ez a nap hogyan telik a mai tanítványok életében? Az ünnepi előkészülettel? Sürgéssel-forgással, sok tennivalóval? És sikerül-e pihenni? Lelkileg hogyan készülsz a húsvétra? Tarts csendességet az Úr előtt! Olvass Igét, imádkozz, bánd meg bűneidet, kérj áldást a holnapi istentiszteletekre, az Ige hirdetőire és hallgatóira egyaránt! Készítsd a lelked és Urad bűnbánó gyermekeként jelenj meg holnap Isten házában, vedd magadhoz az úrvacsora jegyeit, bűneid bocsánatának jelképeit! Jó lelki előkészületeket kívánok a holnapi győzedelmes ünnepre!
A nap gondolata:
Ha az Úrért végzett munkád elveszi csendes órádat, akkor egész nyugodt lelkiismerettel elhagyhatod munkád egy részét. (Spurgeon)

2 megjegyzés:

  1. Ez az ige nem rossz meg a magyarázat se csak valahogy elkeveredett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No, igen... A húsvét naptári napja valóban elmúlt. Kérdés, hogy az ember életében húsvét, nagyszombat, vagy akár karácsony csak egy naptári naphoz kötődik, vagy abban élünk?
      Áldást

      Törlés