Keresés ebben a blogban

2013. július 25., csütörtök

2013-07-25

Nem akarsz új életet adni nekünk, és örömöt szerezni népednek? (Zsoltárok 85:7)
Ma és holnap beszéljünk az ébredésről, amelyre szükségünk van az egyházban.
Először: 
Az élet újjáéledése.
Az igazi ébredés azzal kezdődik, ha őszintén beismerjük, hogy lelkileg tompákká, szárazakká, sőt halottakká váltunk. Ezékiel így írja ezt le: „Az Úr megragadott engem; elvitt engem az Úr lélek által, és letett egy völgyben. Tele volt az csontokkal… és már nagyon szárazak voltak… Akkor ezt mondta nekem: Prófétálj e csontokról! Mondd nekik: Ti száraz csontok, halljátok az Úr igéjét! ... Amint prófétálni kezdtem, hirtelen dörgő hang támadt, a csontok pedig egymáshoz illeszkedtek. Láttam, hogy inak kerültek rájuk, majd hús növekedett, és végül bőr borította be őket… lélek szállt beléjük, életre keltek, és talpra álltak: igen-igen nagy sereg volt.” (Ezékiel 37:1-10).
Ezékiel látomása a következő igazságokat tanítja nekünk:
a) Az ébredés azzal kezdődik, hogy elismerjük, nem vagyunk egy egészséges, egymással összeköttetésben lévő, működő test.
b) Istentiszteleteink túl formálissá és szárazzá váltak.
c) Éheznünk kell Isten Igéjére. Különben tagadni fogjuk lelki-szellemi állapotunkat, mentegetni vagy magyarázni próbáljuk. Isten az mondta Izráelnek, egy földművelő népnek: „Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Szántsatok föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét.” (Hóseás 10:12).
Figyeld meg az igazi ébredés elemeit: az igaz életet hangsúlyozza; egymás iránt könyörületességre buzdít; rádöbbent a bűn iránti könnyelmű, nagylelkűen elnéző lelkületünkre; Istenhez kiált kitartó, őszinte imádságban. „Avagy nem elevenítesz-é meg minket ismét, hogy néped örvendezzen benned?” (Zsoltárok 85:7 Károli). (Forrás: www.maiige.hu)
A nap gondolata:
 A Te Igéd olaja folyton sokasodik, és nem fogy el soha, amíg üres korsókkal járulunk hozzá. (Fulér Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése