Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 17., kedd

2013-09-17

Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel. (Efezus 6:4)
Az elkövetkező néhány napban elsősorban az édesapákat szeretné az Ige megszólítani, de remélem, hogy minden szülő, nagyszülő, keresztszülő is talál üzenetet önmaga számára.
A legtöbb apa, nem szándékos választás miatt hiányzik a családból, hanem inkább azért, mert az életében a választások és a prioritások összekeveredtek. A sok távol töltött idő pedig komoly hiányt, és hosszú távon súlyos érzelmi, kapcsolatbeli problémát és konfliktust eredményez mind a gyermekei, mind a házastársa életében. Ha te egy „láthatatlan” apa vagy, akit a családja általában nem lát, tanulmányozd át az alábbi tanácsokat, és változtasd meg életed prioritásait addig, amíg a hiányod okozta torzulások a családodban nem lesznek visszafordíthatatlanok!
Minden nap beszélj a gyerekeiddel!
Legalább egy mobil hívásnyit, hogy megkérdezd a srácokat, hogy telt a napjuk. Ezt megteheted útközben is, autóból, az irodából, bárhonnan, akármilyen kicsi szünetben vagy holt időben. Ezzel a pár perces hívással gondoskodásodat és a törődésedet kommunikálod a gyermekeiddel.
Mikor szántál pár percet arra, hogy beszélj gyermekeddel? 
A nap gondolata:
 Istent belevinni még az örömeinkbe is, nem azt jelenti, hogy hétköznapivá tesszük Őt, hanem örömeinket tesszük ünnepivé. (Stanley)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése