Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 30., hétfő

2013-09-30

…nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk. (ApCsel 4:12)
Az apostolok bátran szóltak Jézusról minden élethelyzetükben. Azt sem felejtették el, hogy arról szóljanak: csak Jézus által van üdvösség, örök élet. Aki Benne hisz, az bizonyos lehet abban, hogy üdvözülni fog. Pár hete beszélgettem valakivel, aki elmondta, hogy egyik családtagja nagyon komoly hívő ember, ő viszont nem. Persze szoktak beszélgetni mindenféle dologról, a hitről is. S többször mondta már neki ez a családtag, hogy tudod, te sokkal jobb ember vagy nálam, de kettőnk közül mégis én fogok a mennyországba kerülni, mert én hiszek Jézusban. Ez a mondat azért tetszett nekem, mert egy hatalmas igazságot fogalmaz meg: Üdvözülni, vagyis az örök életre, a mennyországba kerülni azok fognak, akik hisznek Jézusban, mint Megváltójukban.
Persze ez egy külön téma lehetne, hogy ki mennyire jó ember. Hiszen elhangzik ez olykor emberi beszélgetésekben. Nem ritkán olyankor, amikor már nem is él az illető, azt mondjuk: azért jó ember volt. De akár élőről, akár elhunytról van szó, mindig az a kérdés, hogy milyen mérce alapján mondjuk ezt. Jézus – bármily meglepő is – elutasította magától a jó jelzőt. Azt mondta az így hozzá fordulónak: Senki sem jó csak egy, az Isten. S való igaz: emberi szemszögből nézve sokan vannak, lehetnek a jó emberek. Ám Isten szemszögéből kétféle ember van: bűnös, aki még nem ismeri Megváltóját, és ha ez így marad, akkor elkárhozik, és bűnös, aki Jézust ismerve kegyelmet nyert és Őérte üdvözülni fog. Meg kellene tanulnunk így látni egymást, ebből a szemszögből. A hívő ember ugyanis nem tartja jó embernek magát. Kegyelmet nyert bűnösök vagyunk, akik tudják: kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. (Ef 2:8-9)
A nap gondolata:
Ha a lélek önmagába mélyed, akkor meglátja Jézus Krisztusnak, dicső Megváltójának reá függesztett szelíd tekintetét, amellyel hívogatja és biztatja: hogy tekintsen reá ugyancsak szeretettel. (Tersteegen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése