Keresés ebben a blogban

2013. december 1., vasárnap

2013-12-01

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. (Jn 15:13)

Mai Igénk talán olyan, melyet sokan ismernek és helyeselnek, de a megélése sokaktól távol áll. Ha nem is kell mindnyájunknak a következő történet szereplőjét utánoznunk, azért több, mint elgondolkodtató, amit tett:
Cameron Lyle a New Hampshire Egyetem egyik sztáratlétája, mégis feladta sportkarrierjét, hogy egy ismeretlen ember életét megmentse.
Cameron, kiváló sportoló, súlylökésben, kalapács- és diszkoszvetésben komoly tehetség, az egyetemi csapat büszkesége. Mikor bekerült az egyetemre, jelentkezett csontvelő-donornak. Úgy gondolta, nem nagy áldozat, talán egy a százmillióhoz az esélye, hogy a családján kívül bárkinek is tudna segíteni.
Mégis nemrégiben csörgött a telefon, és a donorközpont jelentkezett be. Egy ismeretlen a vérrák egyik formájában,  akut limfoblasztos leukémiában. 100 százalékos egyezést hozott ki a gép a 28 éves betegével, akinek 6 hónap van hátra az életéből. Cameron csontveleje alkalmas arra, hogy megmentse az ismeretlen életét. A segítségét kérték.
Cameron súlyos választás elé került, sportkarrierje, vagy egy idegen élete. A beavatkozás után hetekig nem emelhet súlyt, ami egy sportoló esetében legalább egyéves kihagyást, de az ő korában akár a karrierje végét jelentheti. Cameron mégsem habozott, igent mondott.
Edzője nyilatkozta később: "Emlékszem, bejött az irodámba, becsukta az ajtót, és azt mondta:" Edző, beszélnünk kell. " És akkor azt mondta nekem: csontvelő donor vagyok. Én azt válaszoltam neki: Lássuk, dobsz 12-szer az állami döntőben, vagy megmented egy ember életet? Tedd meg. Adományozz. A sport nem nagyobb, mint az élet. A sport az élet része."
Végrehajtották a beavatkozást, levették tőle a csontvelőt. Az Amerikában érvényes szabályozás szerint egy év után megismerhetik egymás adatait. Cameron reménykedik benne, hogy a kezelés sikeres lesz, és hamarosan megismerheti azt, akin segített.

Uram, mutasd meg, hogy kiért, mit tehetek ma!
A nap gondolata:
 Sohase aggódjunk olyan dolgok miatt, amiket nem tudunk megváltoztatni, mert az egyszerűen energiapazarlás. (Martyn Lloyd-Jones)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése