Keresés ebben a blogban

2020. július 22., szerda

2020-07-22

Gyönyörködik benned?

„Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm." (Mt 3,17)

Keresztelő János az eljövendő Szabadítóról, Jézusról prédikált. Megkeresztelte azokat a Jordán vizében, akik megvallották bűneiket, megtértek.

Jézus is elment Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjen. János tudta, hogy ő nem méltó Jézus megkeresztelésére, de Jézus szavára engedelmeskedett, és megkeresztelte a Megváltót.

Jézus megkeresztelésekor megnyílt az ég, és egy hang ezt mondta: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm.

Isten örült Jézusnak, amikor vállalta a bűnös emberiség helyett a büntetést. Gyönyörködött engedelmességében, amikor kész volt otthagyni a mennyet, ahol angyalok szolgáltak Neki, és kész volt életét adni szeretetből.

Benned is akar gyönyörködni az Úr Isten! Ő akkor örül neked, ha ragaszkodsz Jézushoz, megérted és elfogadod, hogy érted jött le a földre, ha bizalommal Hozzá fordulsz, ha megköszönöd, hogy meghallgatta imádságodat, ha szereted az Ő igéjét.

Az egyik kamasz fiút megkérte az édesanyja, hogy rakjon rendet a szobájában. A fiú megtagadta az engedelmességet, duzzogott. Nővére, aki eddig csendesen figyelte, emlékeztette öccsét az Igére: Ti gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben; mert ez kedves az Úrnak. (Kol 3,20) A srác ezt hallva szó nélkül elkezdte a rendrakást a szobájában.

A hitben és engedelmességben gyönyörködik az Úr! (Prókai Árpád, Boldva)

A nap gondolata:

Akár maradhatsz a biztonságos sekély vízben, vagy a mélyebb vizekre mész, ahol a nagy hal van. A választás a tiéd. Amint engedelmeskedsz, Isten gondoskodni fog a többiről. A legjobb napjaid az engedelmességed túloldalán vannak. Szóval engedelmeskedsz?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése