Keresés ebben a blogban

2013. december 17., kedd

2013-12-17

Tizenkettőt választott ki arra, hogy vele legyenek, és azután elküldje őket, hogy hirdessék az igét…(Mk 3:14)
            Gondolkodtál már azon, hogy mitől lesz valaki Jézus tanítványának nevezhető? Akár igen, akár nem, nézzük meg, hogy mitől is tanítvány a tanítvány és milyen feladatai vannak Jézus követőinek.
            Meggyőződésem, hogy a mindenkori tanítványokra igaz az a két megállapítás, melyet ebben az Igében olvasunk, tehát Jézussal lenni és az Ő küldetésében járva hirdetni az örömüzenetet. A veszély abban van, ha valaki megelégszik az előbbivel. Olyan jó Jézussal lenni, Hozzá imádkozni, szavát olvasni. Nekem. Hogy mással mi van, az nem érdekel! Aki ebből a két dologból csak az egyiket akarja, csak a Jézussal való közösség megélésére törekszik, az másoknak nem akar jót, az beszűkíti Isten vele kapcsolatos terveit, az rosszul értelmezi Istennek a személyére szabott feladatait. Hiszen, ha az Úr csupán azt szeretné, hogy vele legyünk, akkor ahhoz nem kellene egyház, nem kellene gyülekezet. Akkor elég lenne otthon megélnem a hitemet, az Úrral való közösségemet anélkül, hogy erről és ennek áldásairól bárki is tudna. De Istennek sokkal több a célja ettől és ezt általunk is munkálni akarja. És még attól is több a célja, hogy felvállalva a Hozzá tartozásunkat és egymást is, eljárjunk templomba. Jézusnak ettől is nagyobb célja van tanítványaival. 
A nap gondolata:
 Ne sokat törődj azzal, ki van veled, vagy ellened, hanem arra legyen gondod, hogy minden dolgodban veled legyen az Isten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése