Keresés ebben a blogban

2014. június 6., péntek

2014-06-06

Amikor az asszonyok eltávoztak, íme, néhányan az őrségből bementek a városba, és jelentették a főpapoknak mindazt, ami történt. Azok pedig összegyűltek a vénekkel, és miután határozatot hoztak, sok ezüstpénzt adtak a katonáknak, és így szóltak: „Ezt mondjátok: Tanítványai éjjel odajöttek, és ellopták őt, amíg mi aludtunk. És ha a helytartó meghallja ezt, majd mi meggyőzzük, és kimentünk benneteket a bajból." Azok elfogadták a pénzt, és úgy tettek, ahogyan kioktatták őket. El is terjedt ez a szóbeszéd a zsidók között mind a mai napig. A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. /Mt 28:11-16/
Jézus feltámadása után, az őrzésre küldött katonák, akik saját szemükkel látták a feltámadás csodáját, és a feltámadott Jézus Krisztust, elmennek és jelentik a főpapoknak. Ők a vének tanácsával együtt, úgy határoznak, hogy lefizetik a katonákat, akik ezért nem az igazat, hanem a hazugságot fogják elterjeszteni, miszerint amikor ők aludtak a tanítványok ellopták Jézus holttestét. A Szentírás tanulsága szerint ezt el is hiszik az emberek (bár az őröknek éppen az lett volna a feladata, hogy ez ne történjék meg, de ők nem csak a feltámadást, hanem magukat is meghazudtolják). Ez a szóbeszéd elterjedt a nép között, MIND A MAI NAPIG. Egy hazugság, amely évszázadokra megakadályozta, hogy bizonyos emberek Jézus feltámadásában higgyenek, és üdvözüljenek. Egy megtagadott bizonyságtétel, ami embereket tántorít el a feltámadásba vetett hittől. Egy katonai pozíciót mentő hamisság, amely újjászületéseket és vele együtt új életeket akadályoz meg az örökkévalóságra, ahelyett, hogy életeket mentene meg a kárhozattól. A világ legértékesebb híre helyett lett néhány ezüstöt érő félrevezető csalás, sokak számára.
Egy kis hazugság, egy elhallgatott bizonyságtétel mind a mai napig, mind a mai napon, életünkben is akadályává lehet az evangélium hirdetésének. Ne engedjük, hogy amikor az ördög alkut kínál, mi elfogadva, a Megváltónkat tagadjuk meg, s embertársainkat akadályozzuk meg a hitben. Legyünk mindenhol és mindenkor a mi Urunk Jézusunk bátor, hitvallást tevő jó vitézei.
Az Evangéliumot elhallgattatni nem lehet (látjuk ezt a történelemben), de akadályozni igen. (Veres Péter)
A nap gondolata:
A látható dolgok hitvallása így hangzik: Hiszek magamban! A hitbenjárás bizonyossága így szól: Hiszek Istenben! (Spurgeon)