Keresés ebben a blogban

2014. június 21., szombat

2014-06-21

Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje. (1Korinthus 1:18)
Isten igéje nagyon konkrétan tudja megszólítani és kérdezni az embert. A fenti ige azt kérdezi: mit jelent nekünk (és családtagjainknak) Jézus Krisztus keresztje? Sokaknak bolondság ez, amivel nem tudnak mit kezdeni. Nem csoda, hiszen ahhoz, hogy jelentsen valamit számunkra hitre van szükség! Jézus keresztje azt üzeni, hogy Isten megbocsátja bűneinket. Ebben van az ereje: nem kell magunkon és magunkban cipelni a bűneinket, hanem letehetjük azt a kereszt alá, még pedig újra és újra!  Bolondság ez számodra vagy erőt merítesz belőle? Az utóbbit kívánom mindenkinek, aki pedig még az előbbi kategóriába sorolja magát, azért imádkoznunk kell!
A nap gondolata:
 A csodák csodálatra méltó és rendkívüli cselekedetek és események, amelyeket Isten vagy Fia, Jézus Krisztus tesz, melyek gyakran a természeti törvények hatókörén kívül mennek végbe. Dicsőítik Istent, bizonyítják irántunk való szeretetét, megerősítenek hitünkben, vagy megmentenek a bajból. (Werner Gitt)