Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 10., szerda

2014-09-10

 Köszönet mindenért!

Mindenért hálát adjatok… (1Thess 5:18)

A hálaadás fontos mozzanata a hívő ember életének. Hiszen tudjuk, hogy van kinek és van mit megköszönni. De vajon gyakoroljuk mi ezt eleget? Mikor és mit szoktunk megköszönni Istennek? Olvastam valakiről, aki „Hálaadás Napló"-t vezet. Minden este beleírja, hogy mi mindenért hálás Istennek. Nem lehetnek túl sokan a világon, akik ilyet tesznek, pedig nagy mértékben átformálhatja az ember életét. Ugyanis naponta elgondolkodásra és Isten előtti köszönetnyilvánításra indít. Más kérdés, hogy meglátjuk-e azt, hogy hálát adni nemcsak a jó dolgokért szükséges? Nemcsak azt kell megköszönnünk, ami tényleges örömöt szerzett, aminek kapcsán boldognak éreztük magunkat, hanem azt is, ami bizonyos ideig fájdalmat, szenvedést okoz vagy okozott, mert ezeken keresztül is Urunk alakítja jellemünket, hitünket. Te milyen gyakran gondolod végig életednek hálára indító, Istentől való áldásait? És sikerül megköszönnöd a hosszú távon szintén áldásokat jelentő próbákat, nyomorúságokat is?

A nap gondolata:

A kegyelem adományai azért nem áradhatnak reánk, mert háládatlanok vagyunk alkotójuk iránt, s nem viszünk mindent eredeti kútforrásukra vissza. (Kempis Tamás)

Ha még nem töltötted ki a kérdőívet, akkor itt a kedvező alkalom: Íme a link: http://ripet.hu/feedback.php?kid=4c441ff734518c84a8082ea6c349d70b