Keresés ebben a blogban

2014. december 27., szombat

2014-12-27

 Megszakíthatatlan folyamatosság – 1.

Örök rendelkezés ez. (3Móz 24:9)
Mi emberek szeretjük a folyamatosságot. Kedveljük, ha kiszámíthatóak az életünkben a dolgok. Ilyen az, amit pl. pénzügyeink terén is elvárunk. Legyen olyan anyagi forrásunk, ami szüntelen biztosítja a megélhetésünket. Ne kelljen aggódnunk azon, hogy ma van, holnap pedig nincs meg a betevőre való. Sajnos épp a mai világban válik ilyen tekintetben sokak élete ebben bizonytalanná, a válság előretörésével. De ez húzza alá még inkább, hogy a létbizonytalanságot senki sem szereti. 
De szeretjük a folyamatosságot emberi kapcsolatainkban is. Értékeljük a hűséges, szeretetteljes hozzáállást, ha kitartanak mellettünk mások, és nemcsak addig kellünk nekik, amíg hasznukra vagyunk. Ez a hűség az alapja a házastársak egymáshoz való viszonyának és ez a folyamatos szeretet ad olyan keretet a családnak, ahol a gyermekekről való gondoskodás is folyamatos. 
Ugyanakkor nemcsak szeretjük a folyamatosságot, de mi magunk készek is vagyunk érte tenni. Gondoljunk arra, hogy éveken keresztül tanulunk, hogy olyan munkánk legyen, ami biztosíthatja megélhetésünket, de ilyen az élethosszig tartó tanulás is, amit azért vállalunk, hogy mindig, folyamatosan frissek legyünk, és képesnek mutatkozzunk megküzdeni az éppen aktuális kihívásokkal. (Berencsi Balázs)

A nap gondolata:

Minél inkább törekszünk az igazság felé, annál nagyobb szükségünk van a pontosság és aprólékosság tulajdonságaira. (C.W.Gluck)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése