Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 25., kedd

2015-08-25

Ördög, Sátán, léte, munkája, ideje… 3.

És levettetett a hatalmas sárkány, az ősi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget. /Jel.12:9/
Az ősi időkben nagyon tisztelték a kígyót, külön kígyó kultusz volt a Kr.e. 4500 –as években. Egyfajta hatalmat tulajdonítottak neki. A földön csúszott, az üregekből jött elő, úgy gondolták, hogy onnan hoz fel mindenféle kincset, és hogy a bőrét is le tudja vetni így megfiatalodik, megújul, örökéletű. Megtévesztő volt a viselkedése, mint magának a gonosznak a tettei.
Olyan volt a szava járása, és ma is az, hogy bekavarja az embert. Mert másnak adja ki magát, mint ami. A Korinthusi levélben olvassuk „a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát." És mi hiszünk neki. Sokan mondhatják most magukban, hogy én soha nem tárgyaltam és nem is fogok a Sátánnal. Ez hazugság, mert magának a bűnnek az elkövetésére, ő maga vesz rá.
És még egyszer írom: nem fog eléd állni és azt mondani, hogy figyelj, én vagyok a Sátán ezt és ezt kellene tenned. Nem. Jóbbal sem ezt tette, hanem megpróbálta, hogy eltávolítsa Istentől.
És bizony sokszor minket is így próbál, hogy veszteségek érnek minket, hogy jönnek a küszködős napok, mikor nem sikerül semmi, mikor szorul a pénztárca, jönnek a csekkek, mikor úgy érzed igazságtalan az élet, mert gürcölsz, mert próbálsz tisztességesen élni és nem megy, jönnek a gondok csőstül, a betegségek és az embernek ilyenkor súgja a fülébe, hogy ez az Isten miatt van. Káromkodjál már egy jót az Ő nevével, perelj már vele, hogyan engedhette ezt meg az Isten és még sorolhatnánk a belső érzéseinket… /Petróczi Szabolcs/

A nap gondolata:

Nehéz az ár ellen úszni, de nem lehetetlen. (Victor János)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése