Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 4., csütörtök

2016-08-02

Isten nem mondott le rólad!

 Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok. (Mt 10,31)
1821-ben fogságba, majd pedig rabszolgasorsra került egy 12 éves joruba származású néger fiú. Gazdája elcserélte egy lóért, de a ló tulajdonosa visszacserélte a lováért. Hasonlóképpen járt a gazdája, amikor egy üveg rum, majd egy köteg dohány fejében akart túl adni a fiún. Végre akadt egy portugál rabszolga kereskedő, aki megvette s hajóra rakta a szegény gyermeket. Egy angol hadihajó azonban kiszabadította. Így jutott a gyermek egy keresztyén ember kezébe, aki felnevelte.
Abból a fiúból, aki lelketlen emberek szemében nemcsak egy lovat, hanem egy üveg rumot, vagy egy köteg dohányt sem ért, Isten országának kiemelkedő alakja lett: Samuel Ajayi Crowther (1809 – 1891) nyelvész, aki az első afrikai származású anglikán püspök volt Nigériában. Megalkotta a joruba nyelvű szótárt, és ő kezdte el lefordítani a Bibliát népe nyelvére.
Isten senkiről sem mond le! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Aki megtalálja Jézust, drága kincset, sőt mindenekfelett való kincset talál. És aki elveszti Jézust, nagyon sokat, sőt többet veszít az egész világnál. (Kempis Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése