Keresés ebben a blogban

2016. november 18., péntek

2016-11-18

A döntés a tiéd

Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. (Mt 5,44)
Az ember természeténél fogva hajlandó felebarátainak a gyűlölésére. Valaki azt mondta: „Nem érdemes az Ószövetséget olvasni, mert az a gyűlöletnek és a bosszúállásnak a könyve."
Nyilvánvaló, hogy ez az ember nem értette meg az Igét. Az Ószövetség valóban tele van gyűlölettel, bosszúállással, gyilkossággal, de csak azért, mert hű fényképét adja a bűnös embernek. Ilyen az ember. Viszont az egész Írás, úgy az Ó-, mint az Újszövetség arra akar megtanítani bennünket, hogy szeressük, és segítsük egymást. Ezt a szeretetet pedig egyedül Jézustól lehet megtanulni. Jézus nélkül képtelenek vagyunk az igazi szeretetre. Ő adott példát az igazi szeretetre: 
Amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást." (Jn 13,34)
A világ tele van gyűlölettel, ennek ellenére az élet és a szeretet mindenki számára választható lehetőség. Neked kell döntened. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A bűnt felismerni, bevallani és elhagyni, ez az igazi bűnbánat, és a megtérés valódi útja. (Trudel)


Köszönöm, hogy a kérdőív kitöltésével segíted a munkámat. A kérdőív megnyitható itt: >>>>>A kérdőív linkje<<<<

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése