Keresés ebben a blogban

2016. november 19., szombat

2016-11-19

Szent vagy?

Szentek legyetek, mert én szent vagyok! (3Móz 11,44)
Isten már az Ószövetség népétől azt várta, hogy szent életet éljen. Amikor Áron fiai, Nádáb és Abihu idegen tüzet vittek Isten oltárára és a tűz megemésztette őket, akkor azt mondta Mózes Áronnak: „Ez az, amit szólt vala az Úr, mondván: Akik hozzám közel vannak, azokban kell megszenteltetnem, és az egész nép előtt megdicsőíttetnem." (3Móz 10,3)
A Hegyi beszédben azt mondja Jézus:  
„Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes." (Mt 5,48)
Péter apostol arra inti a hívőket: 
„Hanem amiképpen szent az, aki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben." (1Pt 1,15)
Itt vannak ezek az isteni parancsolatok és mi azt kérdezzük: Hogyan? Hogyan lehetek szent? A felelet egyszerű. Egyedül Jézus által. A Szentlélek nem árad ki olyan emberekre és nem szentel meg olyanokat, akik nem Jézuséi. Attól leszek szent, ha Hozzá tartozom. Hiszen Ő szent.
Ez a felszólítás: „Szentek legyetek, mert én szent vagyok" – neked szól. És ha te őszintén bevallod az Úrnak, hogy te erre képtelen vagy, Ő hajlandó beköltözni most rögtön a te szeretetlen szívedbe! Hajlandó Ő maga szeretni a te szíveddel, és így megszépíteni körülötted ezt a csúnya, földi világot! Ezt a világot szebbé, elviselhetőbbé csak a benned lakozó Szentlélek teheti általad. Aki a Krisztusban hiszel, neked szól ez a buzdítás a szent életre! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A teljes megszentelődés nem más, mint a Krisztus életének teljes uralomra jutása. (Stanley)


Köszönöm, hogy a kérdőív kitöltésével segíted a munkámat. A kérdőív megnyitható itt: >>>>>A kérdőív linkje<<<<

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése