Keresés ebben a blogban

2017. február 6., hétfő

2017-02-06

Kicsoda neked Krisztus?

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Mert akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel. Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. (Gal 3,26-28)
Egy ausztriai városban Krisztusnak tizenkétféle szobra van. A falusi nép, amint a hídon áthaladva a városba ér, a neki legjobban megfelelőt választja és az előtt borul le imádkozni. A juhász a „Jó Pásztor" előtt, az iparos az „Ácsmester" előtt, a földműves a „Magvető" előtt, a beteg és erőtlen pedig az „Áldott Orvos" előtt. A halász a „Kormányos" előtt, és így tovább. Tudják, hogy csak egy Krisztus van, de azt is tudják, hogy mindegyikük a saját maga hiányaival, különös bajaival fordulhat Hozzá, hiszen Ő mindenre elégséges. (Prókai Árpád

A nap gondolata:

Amint az áldozati állat és kenyér nem volt más, mint a többi, mégis szent volt, mert odaszenteltetett, az emberi szív sem lesz másneművé, mégis szent, ha az Úr oltárára helyeztetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése