Keresés ebben a blogban

2017. március 14., kedd

2017-03-14

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. (Zsoltárok 62:6)
Vezess naplót!
A Biblia után a második könyv, mely a legnagyobb hatással volt az életemre nem más, mint a naplóm, melyet a napi csendesség során vezetek. Ebben leírom mindazt, ami megszólított, a gyakorlati alkalmazásokat, amiket tenni szeretnék, és sokszor írásba foglalom az Igével kapcsolatos imádságaimat is. A naplóírás nekem segít, hogy ne álljak fel az Ige mellől úgy, hogy nem gondoltam át annak jelentőségét. Másrészt abban is segít, hogy nyomon tudjam követni a saját lelki fejlődésemet. Időnként jó visszalapozni, és elolvasni, hogy bizonyos idővel ezelőtt mivel küzdöttem, milyen gondolatok kötötték le az elmém, milyen imádságok fakadtak fel a szívemből. Ellenőrizni tudom általa, hogy az életemre az előre haladás, vagy inkább a stagnálás, az egy helyben toporgás a jellemző.
Tegyél fel kérdéseket!
Amikor a Bibliát olvasod, tegyél fel kérdéseket, melyek segítenek megfigyelni a szöveget és megérteni annak jelentőségét az életedben. Ha kérdést teszel fel, az abban is segítségedre van, hogy irányítsa a gondolataid, és segítsen neked tovább elmélkedni az Igén, mielőtt belevetnéd magad a mindennapi teendőkbe. Ehhez hasonló kérdéseket tehetsz fel magadnak:
Az olvasottak mit árulnak el Isten jelleméről?
Milyen parancsot találok benne, amelynek engedelmeskednem kell?
Milyen követendő példát találok benne?
Milyen tiltás, vagy elkerülendő példa van benne?
Hogyan tudnám a gyakorlatban megvalósítani azt, amiről olvastam? (T.S.K.)

A nap gondolata:

Ha az Úrért végzett munkád elveszi csendes órádat, akkor egész nyugodt lelkiismerettel elhagyhatod munkád egy részét. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése