Keresés ebben a blogban

2017. március 27., hétfő

2017-03-24

Hittel elfogadva
„A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi, a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mienk és a fiainkéi mindörökké, hogy teljesítsük ennek a törvénynek minden igéjét." (5 Mózes 29,28)
Az ember agyának a befogadó képessége véges, ezért Isten csak azokat a dolgokat jelentette ki, melyeket fel tudunk fogni hittel, értelemmel. Éppen ezért a kinyilatkoztatott dolgok a mieink. Isten ezt megtette a prófétákon keresztül, tájékoztatott bennünket mindenről, ami fontos a földi életünkre vonatkozóan, és eligazít az örök élet felé. A kételkedő, a kíváncsi embereknek mondja az ige: „Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett." (Ap Csel 1,7) Boldog ember az, aki nem látja ugyan Isten rendkívüli hatalmát, de elhiszi mindazt, amit a Bibliában leíratott a szentírókkal. Az állandó kételkedő, mindenben ellentmondást kereső tulajdonképpen boldogtalan ember, mert semmivel sem elégedett. Isten nagyon jól tudja, hogy mire van szükségünk, és azt meg is adja, se többet, se kevesebbet, de eleget. Ezt azonban hittel kell kérnünk és elfogadnunk. A legnagyobb bűn a hitetlenség, amikor nem bízunk Istenben, mindent a saját erőnkből akarunk megoldani. Legyünk elégedettek a kinyilatkoztatott isteni akarattal, és bízzunk Jézus Krisztusban, aki Lelke által köztünk van, és tőle kapunk erőt mindenhez. (Horváth Csaba)
A nap gondolata:
Amíg mi érzelmek után kapaszkodunk, addig képtelenek vagyunk a Jézussal való életközösségre, s ezzel kezet is nyújtunk a kísértésnek, és kaput, ajtót nyitunk a kétségbeesésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése