Keresés ebben a blogban

2017. március 27., hétfő

2017-03-26

A könyörülő Isten
„Bizony, igazságot szolgáltat népének az Úr, és megkönyörül szolgáin, ha látja, hogy ernyedt a kéz, és végét járja apraja-nagyja." (5 Mózes 32,36)
Kősziklánk az Úr, aki nem változik meg sohasem. Így bízhatott benne Izráel népe is Mózes idejében, és így bízhatunk benne mi is, Isten ma élő népe. A sikereket Izráel nem magának köszönhette, hanem annak az Istennek, aki kősziklaként állt melléjük harcaikban. A könyörülő Isten nem engedte elveszni őket, amikor látta gyengeségüket, végső elesettségüket. „Hogyan kergethet ezret egy, és hogyan űzhet kettő tízezret? Csak úgy, hogy Kősziklájuk kezükbe adta, az Úr kiszolgáltatta őket." (30 .vers)
Erre a Kősziklára, Jézus Krisztusra kell nekünk is hagyatkoznunk. Magunktól semmik vagyunk, de Isten Szentlelke ma is velünk van, tudja a mi problémáinkat, bajainkat, ha segítségül hívjuk, akkor ő jön. Nem nekünk kell megtorolni az ellenséget, majd ő bosszúval fizet ellenfeleinek, a mi dolgunk az, hogy dicsérjük Isten nevét. A könyörülő Isten engedelmességre szólít fel bennünket, mert övé a bosszúállás. Akik nem hisznek Jézus Krisztusban, és megtagadják az ő kegyelmét, azok az örök tűz büntetését szenvedik. Igyekezzünk a könyörülő Isten látóterébe kerülni, hogy részünk legyen az ő irgalmában, és örök dicsőségében kapjunk új életet. (Horváth Csaba)
A nap gondolata:
Minden igazság csupán kinyújtott ujj, mely Jézusra mutat, aki az Igazság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése