Keresés ebben a blogban

2017. április 2., vasárnap

2017-03-28

Összetartó ima

Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban...." (Ap Csel 1,14)
A tanítványok Jézus mennybemenetele után örvendező életet éltek, mert velük volt a Szentlélek, és mindenben bátorította őket, különösen az együtt imádkozásra fektettek nagy hangsúlyt. Egész életüket az imádkozás irányította, döntésüket is az imádkozás határozta meg. Így gyarapodott a gyülekezet, bátorságot kaptak az ige hirdetéséhez, örömmel vettek részt a szeretetszolgálatban.
Irányítsuk most a mi hívő életünket erre az igére! Komolyan vesszük az imaéletünket? Gyakoroljuk-e a közös imádkozást? Le tudunk-e térdelni a döntéseink előtt a fontos és kevésbé fontos kérdésekben? Válaszoljuk meg csendben, alázatos szívvel, őszintén ezeket a kérdéseket! Merjük magunkat a Szentlélek vezetésére bízni! Ne kezdjünk el egyetlen feladatot sem imádkozás nélkül. Legyen életkérdésünk az ima. Igenis, van ereje a buzgó imádkozásnak. Ne feledjük el Isten magasztalásával, hálaadással elkezdeni a csendességünket. Mi is megtapasztalhatjuk azokat az áldásokat, amelyeket a tanítványok átéltek az egy szívvel, egy lélekkel történő kitartó imádkozás következményeként. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

A szövetség elköteleződést jelent. Elkötelezem magam az Úr iránt, elkötelezem magam vele való folyamatos kapcsolatra, a vele való beszélgetésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése