Keresés ebben a blogban

2017. május 1., hétfő

2017-05-01

Lehetetlen?

Mert az Istennél semmi sem lehetetlen. (Lk 1,37)
Nagy Frigyes porosz uralkodót felbosszantotta a katonái között gyakran ismétlődő fegyelmezetlenség, ezért elrendelte, hogy minden fegyelemsértésért halálbüntetés jár. Nemsokára éppen két derék gránátos tréfásan ellenkezett tisztjével s a törvény értelmében halálra is ítélték őket.
A királyné tudomására jutott ez az eset, ki jól ismerte a két gránátos becsületességét, gondolta eljár férjénél a szerencsétlenek érdekében. A szigorú uralkodó hajthatatlan maradt. A királyné egész éjjel imádkozott. Reggel ablaka alatt vonult a király kísérete a kivégzés helyére. Közben Nagy Frigyes elhatározta, hogy valamennyire mégis enged felesége kérésének. Közölték az elítéltekkel, hogy legfelsőbb parancsra egyikük kegyelmet kap. A sors döntse el, hogy melyikük legyen az. Remegő kézzel vetette az egyik a kockát a dob lapjára, íme, hat pontot mutat. A másik már nem is akarná elvetni, inkább az ítélet gyors végrehajtását kéri. Megtörténhet azonban, hogy szintén hatot dob, s akkor új próbát kell tenni. Engedelmeskedni kell, dob, s a kocka kettétörik s a csodálkozók szemébe hét pont ötlik. A legnagyobb zavarban vannak, míg a gyorsan értesített király mélyen elfogódva, megkegyelmezett mind a kettőnek.
Most már sietett a királynéhoz. Hirtelen szobájába lépve, imába merülve találta feleségét. „Tudtam – mondta – hogy imádkozva talállak. Innen a hetedik pont!" Majd elmondta a történteket s a királyné hálatelt szívvel dicsőítette Istent, Aki oly csodálatos módon hallgatta meg imáját.
Van-e valami lehetetlen az Úr számára?! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha az Isten igazságos volna, akkor mindnyájan elvesznénk, de Isten kegyelmes is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése