Keresés ebben a blogban

2018. április 1., vasárnap

2018-04-01

Te, amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót, s imádkozzál titkon mennyei Atyádhoz! S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz. (Mt 6:6)
 Valaki egyszer azt mondta, hogy ha egy keresztényt zavarba akarsz hozni, érdeklődj az imaélete felől... Valljuk be, van benne igazság. Amivel egy keresztény ember földi élete folyamán talán soha nem lesz elégedett, az épp az imaélete. Bárhol is tartunk a lelki érésben, biztos, hogy mindig vágy lesz bennünk az Istennel való kapcsolat mélyebb és tartalmasabb megélésére. A következő tippek segíteni szeretnének, hogy e felé tudjunk haladni.
Fontos tisztázni, hogy az imádság nem tojásleves, aminél a receptet követve biztos lesz a siker. Az imádság lelki folyamat, bensőséges párbeszéd a Teremtővel, elidőzés és megpihenés az ő jelenlétében. Avilai Teréz (1515-1584) így fogalmazott az imádsággal kapcsolatban: "Imádkozni nem más, mint elidőzni egy olyan barátunknál, akivel magányunkban szívesen találkozunk, hogy elbeszélgessünk, vagy egyszerűen csak azért, mert biztosak vagyunk benne, hogy szeret minket."
1. tipp: Válassz megfelelő helyszínt!
Zajos, reklámokkal és információval zsúfolt világban élünk. Nehéz olyan helyet találnunk, ahol nyugodtan tudunk leülni (vagy épp letérdelni), hogy megosszuk gondolatainkat Istennel. Ahhoz, hogy imádságunk ne csak üres monológ legyen, hanem valódi megnyugvás Isten jelenlétében, fontos a megfelelő helyszín kiválasztása. Jézus ezért biztat arra, hogy menjünk be a belső szobánkba, oda, ahol senki nem zavar meg minket: "Te, amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót, s imádkozzál titkon mennyei Atyádhoz! S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz" (Mt 6:6). Válasszunk olyan helyet, ami kellően távol van minden zavaró tényezőtől (pl. a telefontól). Alakítsunk ki magunknak egy imasarkot, mely idővel az isteni békesség és nyugalom hívogató szeglete lesz számunkra, ahová visszavágyunk. (TSK.)

A nap gondolata:

Isten gyermeke egy olyan fa, amelynek gyökerei a mennyben vannak, felülről veszi a táplálékot. Megmozdulhat a föld, de levelei nem hervadnak, és gyümölcse meg nem szűnik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése