Keresés ebben a blogban

2018. július 4., szerda

2018-07-04

Szeressétek egymást

Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent. (1Jn 4,7)
Kelet-Berlin valamikor kommunista uralom alatt volt, miközben Nyugat-Berlin a szabad világhoz tartozott.
Kelet-Berlinből egy napon egy teherautónyi szemetet ürítettek ki a nyugat-berlini oldalra. Nyugat-Berlinből ugyanígy válaszolhattak volna, de e helyett egy teherautónyi élelmiszerkonzervet, ennivalót, kenyeret és tejet küldtek szépen becsomagolva a kelet-berlini oldalra. A teherautónyi rakomány tetejére ezt a feliratot tették: „Mindenki azt adja, amije van!"
A Sátán arra ösztönzi az embereket, hogy haragosak legyenek. Ezután arra használja fel a haragot, hogy a másik emberben is haragot keltsen, és ez addig folytatódik, amíg a harag mindkét részt elárasztja. A Szeretet meggyengítheti a gyűlöletet. Ha valaki gyűlölettel van irántatok, akkor meg kell próbálnotok szeretettel válaszolni. Lehet, hogy nagyon nehéz ezt megtenni számotokra, de Jézus segítségével a gyűlölet meggyengül. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Nem akarunk embereknek tetszeni, de szeretjük az embereket, ez fontos! Az emberek szeretete nélkül alázatos, szelíd, segítő, részvéttel teli figyelem nélkül pökhendi alakok vagyunk és nem Jézus Krisztus szolgái.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése