Keresés ebben a blogban

2018. július 31., kedd

2018-07-31

Keskeny úton

„Ezek azok, akik a nagy nyomorúságból jöttek, és megmosták ruhájukat, és megfehérítették a Bárány vérében. Ezért vannak az Isten trónusa előtt, és szolgálják őt éjjel és nappal az ő templomában, és a trónuson ülő velük lakik. Nem éheznek és nem szomjaznak többé, sem a nap nem tűz rájuk, sem semmi más hőség, mert a Bárány, aki középen a trónusnál van, legelteti őket, elvezeti őket az élet vizének forrásaihoz, és az Isten letöröl szemükről minden könnyet." (Jel 7,14-17)
Ezek azok, akik jöttek a nagy nyomorúságból. – mondják János apostolnak a Jelenések könyvében.  Sohasem akarsz te a nyomorúságban lenni. A keskeny úton meg kell tapasztalnod, hogy Isten belevisz sokszor a nyomorúságba. Istennek nem csak az a gondviselése, hogy sohasem leszel beteg, hanem az is, hogy megengedi, hogy beteg legyél. A betegségben az eddigi állandóan cselekvő éned megfegyelmeződhet, és a betegség teremtette csendben szólhat szabadon szívedhez az Isten. Ebben a helyzetben meg tudja mondani, hogy baj van az életeddel, hogy rossz irányba mész, hogy rosszul neveled a gyerekeidet, hogy…
Nehéz helyzetekben azok, akik a széles vagy a középúton járnak, sajnáltatják magukat, részvétet koldulnak, de aki a keskeny úton jár, az odaáll Isten elé, és enged annak a kívánságnak: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket." (Mt 11,28) És megy Jézushoz. Ez a megnyilvánulása az engedelmes életnek.
Te hová szoktál menni örömöddel vagy bánatoddal? Menj Jézushoz. Aki Jézusnál hagyta az életét, az a nehézségeit is otthagyta Jézusnál. Jézus az egész életemen át velem jön, de csak a keskeny úton. Ezen az úton sohasem leszel egyedül, sohasem hordod egyedül a keresztet, veled megy Jézus.
Jézus minden nehézséget az életedben a keskeny úton szerető céllal enged meg. Egyszer majd megjelensz Előtte odafent fehér ruhában. Így írja az Ige: Ezek megmosták ruháikat a Bárány vérében. Semmi egyéb nincs róluk feljegyezve, csak az, hogy ezek a nyomorúságból jöttek, de a ruháikat megmosták. A keskeny úton az első lépés, hogy megmosd a te belső ruháidat ebben a vérben. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ne mi „terjedjünk", ne valami emberi gondolat, értelmezés, kegyesség terjedjen, „megerőszakolva" a másikat, hanem az Úr Igéje, a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliuma, a megváltás örömhíre terjedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése