Keresés ebben a blogban

2018. október 26., péntek

2018-10-26

Megismételt parancs 1.

Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást. (Jn 15,17)
Vannak dolgok, amiket Jézus munkássága közben többször megismételt. Vannak szavak és utasítások, amiket többször elmondott.
Mikor imádkozni tanította tanítványait, a megbocsátást megismételte az imádság befejezése után, mert szükségesnek látta, hogy erre különösképpen felhívja a tanítványok figyelmét.
A Genezáreti-tó partján megismételte egymásután háromszor a Péterhez intézett kérdést: Szeretsz-e engem?
Ebben a fejezetben pedig megismétli újra, amit a 12. versben mondott. Az egymás iránti szeretetre újra felhívja a tanítványok figyelmét.
Megtanulhatjuk ebből azt, hogy a keresztyén életben vannak dolgok, amiket gyakran meg kell ismételni. A lelki életnek vannak olyan kellékei, amikre gyakorta vissza kell térni.
Szükségünk van a szeretet parancsának megismétlésére azért is, mert a mi szeretetünk igen könnyen kihűl, és gyakran kell azt feltüzesíteni.
Hideg lelki környezetben a mi lelkünk is ki van téve a kihűlésnek, a megfagyásnak. Szükséges, hogy Jézus parancsa újra és újra elénk állíttassék, hogy újra és újra felmelegítse szívünket és minden pillanatban készek lehessünk a cselekvésre. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A legtöbb embernek nehezebben megy, hogy engedje magát szeretni, mint az, hogy találjon valakit, aki szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése