Keresés ebben a blogban

2019. december 5., csütörtök

2019-12-05

Ébredés

A mi atyáink Istene feltámasztotta Jézust, akit ti fára függesztve kivégeztetek. Isten őt, mint fejedelmet és szabadítót emelte a jobbjára, hogy megtérést és bűnbocsánatot adjon Izráelnek. (ApCsel 5:30-31)
Kollonich Lipót (1631-1707) esztergomi érseknek volt egy hírhedt mondása: Magyarországot először koldussá, aztán katolikussá és végül németté teszem. Magyarországot kerületekre osztották, élükön egy-egy vezetővel. Az első világháború után megnyílt a bécsi titkos levéltár a kutatók előtt. Megtalálták ezeknek a vezetőknek a jelentését: Nem bírunk a magyarokkal sem szép szóval, sem ígéretekkel, sem fenyegetéssel, sem erőszakkal. Kutattuk ennek okát. Rájöttünk: mert van Bibliájuk! Ezután indult meg még erőteljesebben a Bibliák összeszedése, elégetése.
Ma is csak a Biblia, a bűnbánat, a megtérés segít felébreszteni népünket álmából. Ébreszteni csak az tud, aki felébredt. Operálni ugyanis csak tiszta kézzel és tiszta késsel lehet! Egyet ne feledjünk: ez magamtól, a magam erejéből nem megy! Mondjuk hát: Adj Uram ébredést, és kezdd el rajtam! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Érted tettük Urunk! Ez ma is a legkegyesebb magyarázat, szinte mindenre. Még a nyilvánvaló bűnöket is meg tudjuk magyarázni, pedig ehelyett töredelmes szív és bűnbánat kellene.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése