Keresés ebben a blogban

2020. április 11., szombat

2020-04-11

Akkor van rendben az életünk, ha minden a helyén van.

Irgalmasság és hűség összetalálkoznak, igazság és békesség csókolgatják egymást. Hűség sarjad a földből, és igazság tekint alá az égből. (Zsoltárok 85:11-12)
Az irgalmasságról csak a mesében hallunk, a hűséget sokan maradi dolognak tartják, ami megköti az embert és nem engedi kibontakozni. Lesajnálják azt, aki egy hithez, egy eszméhez, egy helyhez, egy hivatáshoz hű marad. Az igazság csak akkor tetszik, ha azt nekünk szolgáltatják mások rovására, vagy „példásan" – azaz túlzóan – megtorolják mások vétkeit.
A békességet összemossák a magánszférához való joggal. – Hagyjatok békében! A békességes lakozáshoz nem kell se Isten, se ember, csak egy pár kuka szolgává leminősített zombi. Pénz. Az irgalmatlanság, hűtlenség, igazságtalanság és békétlenség inkább jellemzi világunkat. Legalább is úgy tűnik. Holott a szeretet ragaszkodást szül az pedig következetességet és kitartást, szeretetteli felvállalást és ragaszkodást, abból pedig a hűség gyönyörű virága sarjad. Az igazság letekint az égből, és könnyezik. Harmata az irgalom és megenyhülés. Földi és mennyei szeretet találkozása nélkül semmi se fog összeállni kedves harmóniába. Jézusban egybeszületett és megtestesült az egész. Őbenne így fellelhetünk mindent. (Szász Tibor András, Felsősófalva)

A nap gondolata:

Isten kezébe veszi az élet törött darabjait, és töretlen békével ajándékoz meg minket. Ha Istenre összpontosítasz, aki számára nem létezik megoldhatatlan gond, ahelyett, hogy a problémára figyelnél, amit te nem tudsz megoldani, megtapasztalod ezt a mély belső békét. És ezt a békét magaddal viszed mindenhová, ahová mégy. Mások is észre fogják venni, és tanácsot kérnek tőled, ha gondokkal küzdenek. Ha tudod, hogy Isten, aki benned él, uralkodik a világmindenség felett, akkor nem fog megrendíteni az, ami körülötted történik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése