Keresés ebben a blogban

2018. július 3., kedd

2018-07-03

Ezekben a napokban próféták jöttek le Jeruzsálemből Antiókhiába. Előállt egyikük, név szerint Agabosz, és a Lélek által megjövendölte, hogy nagy éhínség lesz az egész földön. Ez be is következett Klaudiusz idejében. A tanítványok pedig valamennyien elhatározták, hogy aszerint, amint kinek-kinek módjában áll, valami segítséget küldenek a Júdeában lakó testvéreknek. Ezt meg is tették, és elküldték Barnabással és Saullal a gyülekezet elöljáróihoz.(ApCsel 11:27-30)
Feltűnt számodra, hogy ezek az üldözést megélő keresztyének nem panaszkodtak semmire? Nem siránkoztak a nehéz helyzetük, a körülmények miatt. A közelmúltban olvastam egy áhítatban a következőket: „Akár emberre, akár körülményekre panaszkodsz, mindig Isten ellen panaszkodsz. Aki panaszkodik, elárulja Istent. Mintha nem volna jó, amit vagy akiket Ő adott. Jó volna, ha megfordulna a dolog, és Isten előtt panaszkodnál. Egyedül Neki érdemes."
Mennyi mindenre tudunk és szoktunk panaszkodni. Minden baj: ha esik az eső, ha nem esik, ha süt a Nap, ha nem süt, és még lehetne sorolni, hogy mennyi mindenen fennakadunk. Isten gyermekeihez viszont méltatlan dolog a másoknak való panaszkodás. Ha bánt valami, panaszold el az Úrnak. Egyedül Neki. Amúgy ennek a legjobb ellenszere a hála. Erre nézve mondta valaki: „Ha nem vagyunk hálás természetűek, annak az az oka, hogy azt hisszük, a jelenleginél jobb körülményeket érdemelnénk. Ha azonban azt kapnánk, amit megérdemlünk, a pokolban lennénk. Ez alól egyetlen ember sem kivétel. Ezért legyünk hálásak, bármit is ad Isten. A hála megszabadít életünk minden savanyúságától."
Krisztus vállalt és vállal bennünket. Mindenestül. Minden bűnünket magára vállalta. Szenvedett és meghalt értünk. A kárhozattól mentett meg bennünket. Kell ettől nagyobb áldozat? Aligha. S hálából mi mit vállalunk az Úr Jézusért? Vállaljunk egy panaszmentes, neki szentelt, szolgáló, áldozatra kész életet minden körülmény közepette! (Katona Béla) 

A nap gondolata:

Isten gyermekei örömben és békességben élhetnek az Úrban a megpróbáltatások között is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése