Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 25., szombat

2010-09-25

Hallgass apádra, ő nemzett téged, és ne vesd meg anyádat, ha megöregszik! (Példabeszédek 23:22)

Egy idős édesanya panaszkodott így a múltkorában: Csak addig kellettem a gyermekeimnek, amíg adni tudtam. Most, hogy már nincs semmim, és megromlott az egészségem is, rám se néznek! Még teológus koromban hallottam egy igehirdetésben, hogy előfordul az életben, hogy egy édesanya felnevel öt gyermeket, de öt gyermek nem tud mit kezdeni a megöregedett, lerobbant édesanyával. Mindkét fenti példa az élet fájdalmas, keserű tapasztalata. Igénkben a tiszteld apádat és anyádat jól ismert parancsolatának elmélyítését láthatjuk. Akinek idős szülei vannak, az gondoljon bele abba, hogy jó néhányan fiatalon eltemetik szüleiket, és annak hiányát, amit a szülői szeretet, törődés, gondoskodás adhat, nélkülözni kénytelenek. Tehát az idős szülőben – ha még él, élnek – ne a terhet lássuk meg, hanem adjunk hálát Istennek a hosszú földi életért és az abból fakadó áldásokért.
A nap gondolata:

Az elégedettség nem akkor következik be, ha megszerezzük azt az egyetlen dolgot, amire még vágyunk, hanem akkor, ha elkezdünk mélységes hálát érezni mindazért, amink van.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök,hogy ezen a blogon is publikálsz. Mindjárt egy nagy bölcsességet találtam: >>"Az elégedettség nem akkor következik be, ha megszerezzük azt az egyetlen dolgot, amire még vágyunk, hanem akkor, ha elkezdünk mélységes hálát érezni mindazért, amink van."<< Ebben szeretnék mindig,és mindenkor megerősödni. Köszönöm!

    VálaszTörlés