Keresés ebben a blogban

2010. október 21., csütörtök

2010-10-21

Ismerd meg juhaidat egyenként, törődj gondosan a nyájakkal, mert a kincs nem marad meg örökké, sem az ékszer nemzedékről nemzedékre! (Példabeszédek 27:23-24)
Első olvasásra ez az Ige csak a lelkipásztoroknak szól, őket bíztatja a gyülekezet tagjainak megismerésére. Ez igaz is, megszívlelendő minden lelkész számára. Fontos a gyülekezeti életben és a lelkészi szolgálatban a megismerés, és a gondos törődés. Ám biztos vagyok benne, hogy minden vezető ember tanulhat ebből az Igéből. Ha vezetsz egy közösséget, legyen az a családod, a munkatársaidból álló csapat, egy Egyesület vagy bármi más, akkor a mások minél jobb megismerése és a gondos törődés feladataid közé tartozik. Ha nem vagy vezető, akkor sem hátrány, ha jobban megismersz másokat, hiszen így közelebb kerülhetsz a környezetedben élőkhöz és jobban törődhetsz a lelkükkel ezáltal is képviselve az élő Istent.
A nap gondolata:
 Kevesen szeretik a ködöt, és olyan kevesen találkoznak benne, de akik találkoznak, nemcsak a ködöt, de egymást is szeretik. ( Fekete István)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése