Keresés ebben a blogban

2010. október 23., szombat

2010-10-23

Ismerd meg juhaidat egyenként, törődj gondosan a nyájakkal, mert a kincs nem marad meg örökké, sem az ékszer nemzedékről nemzedékre! (Példabeszédek 27:23-24)

Amit az Ige másokkal való gondos törődésnek nevez, azt mi Gyökössy Endre után lélekápolásnak is nevezhetjük. Ez azonban egy-egy közösségen belül nem csupán néhány ember kiváltsága. Elég baj az, ha akár családban, akár gyülekezetben úgy vannak jelen emberek, hogy itt vagyok, figyeljetek rám, törődjetek velem. Ez nem hozzáállás. Vagy legalább is nem Isten előtt kedves hozzáállás. Ez nem más, mint passzivitás, a dolgok, az események elszenvedését jelenti, továbbá azt az illető tevőlegesen nem is akar hozzájárulni egy közösség arculatának formálásához. Te milyen szerepet töltesz be a családodban és a gyülekezetedben? Elvárásaid vannak, esetleg adni akarsz abból, amit kaptál az Úrtól (egyéniségedből, idődből, energiáidból stb.)? Építi a közösséget a te jelenléted, vagy csak eggyel többen vannak veled? A gondos törődés másokkal a te feladatod is, akárki és akármilyen vagy is! Lépj a tettek mezejére!
 A nap gondolata:
 Akit szeretsz, annak igáját is húzod.
(Sumér költő)

2 megjegyzés:

  1. Ha valaki új arc a gyülekezetben,azt fel kell karolni,"be kell vezetni" a közösségbe. Persze,ha valaki_alapból_ "fogyasztó mentalitású,az már baj.

    VálaszTörlés
  2. ...és mire ezt felismerik a gyülekezetben, bizony eltelhet sok idő. Vannak nagy étvágyúak is.

    VálaszTörlés