Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 12., péntek

2011-08-06

Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. (Mt 25:31-32)

Jézus Krisztus ebben az egész szakaszban (Mt 25:31-45) az utolsó ítéletről mond el egy példázatot. Sokak számára talán még az sem világos, hogy lesz utolsó ítélet, az pedig még kevésbé, hogy ott mi alapján lesz megítélve földi életünk! Jézus példázata azt mondja, hogy egyszer minden embernek oda kell állnia Isten ítélőszéke elé. Ha ez így van – már pedig maga az Úr Jézus beszél róla – akkor nem mellékes, hogy az ember mire számíthat!

Jézus azt mondja, hogy két táborra, csoportra lehet majd osztani a hatalmas méreteket öltő emberiséget: az egyik csoport tagjai üdvözülni fognak, míg a másik csoportba tartozók elkárhoznak! Az ítélethozás kritériuma az, hogy találkoztunk-e Jézussal, és hogyan viszonyultunk hozzá! Ugyanis Jézus minden embert felkeres földi életében legalább egyszer. Bekopogtat a szívünk ajtaján és várja, hogy befogadjuk őt! Persze nem tolakszik ő, lehet nemet is mondani vele kapcsolatban, de válaszunknak az örökkévalóságra szóló kihatása van! Üdvösség vagy kárhozat? Melyikben lesz részed? (Katona Béla)

A nap gondolata:

 Kudarc? Azt sem tudom, mi az. Mindig csak pillanatnyi megtorpanásokkal találkoztam. (Dottie Walters)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése