Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 12., péntek

2011-08-12

Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg. (Mt 25:40)

Az Egyháznak van egy szolgálati ága, mely kifejezetten azokra az emberekre fókuszál, akik segítségre szorulnak! Ez a diakónia! Magyar nyelvünkre lefordítva ez szeretetszolgálatot jelent.  Istennek hála, létezik a Magyar Református Szeretetszolgálat és nagyon sok helyen igyekszik jelen lenni, Krisztust képviselve. Az ország határain belül és azon kívül is rendkívül sok és áldásos tevékenységet folytat. Nekem nagyon tetszik a szeretetszolgálat elnevezés! Mert erről szól az egész: a szeretet mindig szolgál! A szeretet nem kér, parancsol vagy követel, az mindig szolgál! Még pedig teszi ezt önként és örömmel! A szeretet nem uralkodni, nem igába hajtani akar senkit, hanem szolgálni! És tudjátok, akinek hatalmat ad az Isten, azt mindig azért adja, hogy szolgáljon vele! Hogy mások javát szolgálja vele! Ebben a legszebb példa előttünk Jézus Krisztus! A világ Ura tudjátok hogyan gyakorolta hatalmát a tanítványai között? Emlékeztek a történetre: az utolsó vacsora estéjén megmosta mindegyiknek a lábát! Mint egy rabszolga! Tette ezt szeretetből, és szolgálatkészségből! Ha Jézus erre használta hatalmát és szeretetét, akkor nekünk sem lehet kevesebb a feladatunk! Hogy nekünk nincs is hatalmunk semmire? Dehogynem! Arra, hogy legyőzzük az önzést és a közönyt önmagunkban! Azt, amikor úgy gondolkodunk, hogy elég nekünk a magunk baja, minek még vállunkra venni a másét is! Csak Krisztus által tudunk győzelmet aratni önmagunk fölött! Ám, ha az önzést és a közönyt legyőzöd önmagadban, akkor elmondhatod, hogy Jézus hatalma győzött fölötted és irányítja életedet! (Katona Béla)

A nap gondolata:

 Isten soha sem állította, hogy tervei zavartalanul, küzdelmektől mentesen valósulnak meg. Az akadályok nem hárulnak el maguktól az utunkból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése