Keresés ebben a blogban

2011. október 27., csütörtök

2011-10-27

Hívj segítségül engem a nyomorúság idején!  (Zsolt 50:15)


Nincs ember nyomorúság nélkül. A kérdés csak az, hogy mit teszünk ilyen időszakainkban. Panaszkodhatunk egymásnak, kiakadhatunk, csapkodhatunk, dühönghetünk, zúgolódókká lehetünk, de oda vihetjük nyomorúságunkat Isten elé. Az Ige ez utóbbit javasolja. Hívjuk segítségül az Urat. Ez nem tűnik kivitelezhetetlennek. Még csak a telefonunkat sem kell elővenni, nem kell bekapcsolni a számítógépünket sem. Egy dolgot kell tennünk: imádkozni. De azt őszintén. Sőt, konkrétan. Mondd el az Úrnak, hogy milyen nyomorúságban vagy: betegség van életemben vagy valamelyik családtagom szenved. A gyász terhe van rajtam. Munkahelyi problémáim vannak. Társat vagy munkát keresek. Alkoholfüggő vagyok. Nem tudok egyedül leszokni az internetes játékokról…
Ezek csak példák az Úr előtti őszinteségre és konkrétságra. Mondd el neki Te is a saját nyomorúságodat és engedd, hogy segítsen! Ő biztat erre. Ma is… (Katona Béla)

A nap gondolata:
A hit az, hogy megteszed a lépést, amit Isten kér tőled, akkor is, ha nem látod mi lesz belőle. Nem tudod pontosan, hogy Isten mit hoz ki az egészből, de tudod, hogy arra kér, hitből tedd meg azt a lépést.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése