Keresés ebben a blogban

2011. november 20., vasárnap

2011-11-20

Ekkor Sámson felesége elkezdett sírdogálni, és ezt mondta: Mégiscsak gyűlölsz, és nem szeretsz engem! Találós kérdést adtál fel népem fiainak, és nekem se mondod meg a megfejtését. De ő azt felelte neki: Hiszen még apámnak és anyámnak se mondtam meg, hát neked mondjam meg? (Bírák 14:16)
Szerinted miről árulkodik Sámson mondata? Kitaláltad, hogy hol itt a probléma? Igen, az a „gáz”, hogy máris titkai vannak felesége előtt. A lakodalmukon. Közös életük kezdetén. Nem is lett semmi ebből a házasságból. Neked vannak titkaid a társad előtt? Ha igen, akkor nem lehet teljes bizalomról beszélni közöttetek.
Jó, azt elismerem, hogy hibái, gyengeségei mindenkinek vannak, de ha nem törekszünk egy „titoktalan” házastársi kapcsolatra, akkor fal épül férj és feleség közé. Méghozzá minden egyes titok újabb téglát jelent e falban. Márpedig nem ez a cél, hanem a minél harmonikusabb és boldogabb házas élet. Ilyenben van részed? Adj hálát érte és munkáld ezt továbbra is. Egyáltalán nem ilyennek érzed? Gondolkodj el, hogy hol rontottátok el! Igen: te és a házastársad. Nemcsak ő, te is. Aztán, ha rájöttél megbeszélheted ezt Istennel és a házastársaddal is. A közétek épült falat téglánként bontsátok vissza, mert nem lehetetlen a boldog házasság számotokra sem….
A nap gondolata:
Az igazi házasság a valamikor elvesztett paradicsom földre szállása. Hajtsuk ki innen az ördögöt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése