Keresés ebben a blogban

2011. december 18., vasárnap

2011-12-18

Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk. (ApCsel 2:41)

„Szabaduljatok meg végre ettől az elfajult nemzedéktől!”/40. vers/ Nézőpontváltás, Testvérek, nézőpontváltás! Az újjászületés által, a Szentlélek jelenléte az ember személyes életében segíti, mi több, elvégzi ezt. A Jézus iránti elkötelezettség pedig párosulni fog a jézusi közösség, azaz a gyülekezet iránti elköteleződéssel. Ha valaki Krisztust akarta követni, annak ki kellett lépnie a régi, az „elfajult” közösségből és el kellett indulnia az „üdvözülők” közösségének irányába. Ez csak így lehetséges ma is.
Nem mondom, hogy egyszerű ez a váltás. Gyökereket engedünk a világ egyébként csodálatos talajába, kötődünk az egyébként gyönyörű teremtettséghez, és megerősödünk annak tudatában, hogy ez az életterünk. Csakhogy ez az élettér, és az Istentől elszakadt ember már nem abba az irányba halad, ahol örömmel és tiszta szívvel lehet élni. Nem egyszerű a váltás. De szükséges, és nem lehetetlen. (Lovász Krisztián)

A nap gondolata:
Szeresd azokat is, akiknek életstílusa idegen számodra,
ez által közelebb kerülhetsz Istenhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése