Keresés ebben a blogban

2011. december 22., csütörtök

2011-12-22

Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban…(ApCsel 2:42)

Mi az, amiben változnunk kell? A kitartásban. Az anyagiak megteremtésében, az újságok, internetes oldalak böngészésében, különböző álmok kergetésében, anyagiak hajszolásában kitartóak vagyunk. Nagyon jól tudjuk, hogy mi az, hogy kitartás. Akkor ezt az indulatot kezdjük már el lelki értelemben is felhasználni! Régi fordítású Bibliánk úgy mondja, hogy „foglalatosak voltak”. Sőt a görög szöveg szerint a „készenlétben várakozó hajóra” is utal. Gondoljunk csak bele: egy rakománnyal megrakott hajó, mely bármelyik pillanatban indulhat…
Testvéreim! Tudom, hogy vannak lelkes fellobbanásaink, forró pillanataink, Bibliát kereső perceink, de a kitartó foglalatoskodás, az igazi készenlét, hiányzik belőlünk. Nekünk ez a „lelki” rakomány szükséges! Az apostoli tanítás. Az Isten Igéjére való odafigyelés, mely annyi félreértést helyre tesz. Annyi, de annyi embert megőriz, megerősít és megvigasztal. És így kerül szépen helyére bennünk az Ószövetség is, mely által Urunk ugyanúgy formálni és erősíteni akar minket.
És így leszünk mi is a helyünkön, amikor valaki tőlünk kérdez, amikor valaki sír, amikor keresi a helyét és mondanod kell, adnod kell neki valamit; mégpedig ebből a bizonyos rakományból. Szeretteim! Rakodásra felkészülni!
Mert Aki bölcsességet ad a bölcseknek, és tudományt a nagy tudósoknak, Ő fog számunkra is minden mélyen elrejtett titkot feltárni. Erre Ő, a mi Istenünk teljesen készen áll. Azért könyörögjünk, hogy kitartóan részt tudjunk venni tanításának olvasásában és megértésében! (Lovász Krisztián)

A nap gondolata:
A lélek minden egyéb nélkül meg lehet, csak az Isten Igéje nélkül nem. Ha Isten Igéje nem segít rajta, semmi más segítség nem használ neki. Ha azonban Isten Igéjének birtokában van, akkor nincsen egyébre szüksége. Az Igében van számára bőségesen: eledel, öröm, békesség, világosság, megigazulás, igazság, szabadság és minden jó. (Luther Márton)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése