Keresés ebben a blogban

2012. június 14., csütörtök

2012-06-14

Tégy engem, mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Bizony, erős a szeretet, mint a halál, legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír. Úgy lobog, mint a lobogó tűz, mint az ÚRnak lángja. (Énekek Éneke 8:6)

Minél több idő telik el az esküvő után, általában annál inkább rossz irányba változik férj és feleség kapcsolata, kommunikációja. Egy vicc ezt remekül világítja meg. Megcsörren a telefon a lakásban. A férj felveszi, és így szól attól függően, hogy mennyi ideje házasok már:
Esküvő után 6 héttel: Drágám, a barátnőd van a telefonban!
Esküvő után 6 hónappal: Téged keresnek.
Esküvő után 6 évvel: Valaki vegye már fel a telefont!
Bizonyára mosolygunk ezen a rövid történeten pedig a valóság sokszor közel áll ehhez. Nem kellene ugyan ennek így lennie, de ezen csak te tudsz változtatni! Gondold végig a házasságodat ezen a nyomvonalon. Te hogy szólítod meg házastársadat? Érzi még a benned lévő szeretetet? Ha már kevésbé, akkor határozd el magad, hogy másképpen fogsz szólni társadhoz egy-egy élethelyzetben. Figyeld meg a benne és a kapcsolatotokban végbemenő változást. Rácsodálkozhatsz majd, hogy apró dolgok is milyen jó irányba tudják befolyásolni két ember napi kapcsolatát. Sok erőt, kitartást, türelmet kívánok neked ehhez!
A nap gondolata:
Az igaz házasélet alapérzése: “nem énértem”, hanem “őérte”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése