Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 6., csütörtök

2012-09-06

Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: "Nézz ránk!" Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: "Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!" (ApCsel 3:3-6)
Pétert és Jánost, a két templomba igyekvő tanítványt megszólítja a sánta, ők pedig szembenéznek vele. Nem félrenéztek, nem elfordították tekintetüket, hanem kérték, hogy nézzen rájuk. A hívőktől alamizsnát kért ez a nyomorúságos helyzetben lévő ember. Kért, mert ki adjon, ha nem az Úr házába igyekvő, Istennek szolgáló ember? Nem is sejtette, hogy többet fog kapni, mint egy egyszerű alamizsna. Ugyanis sokkal többünk van még az aranynál és az ezüstnél is. Sőt, lehet, hogy aranyunk és ezüstünk nincs, de amink van, azt tudjuk adni és az sokkal több a veszendő földi kincseknél. Megváltónk van Krisztus személyében, aki életeket tud átformálni, aki értelmet tud adni annak, ami nélküle értelmetlennek tűnik, ő vigaszt tud adni ott, ahol kevés minden emberi együttérzés, ő bocsánatot tud adni ott, ahol azt hiszik, hogy ezt a bűnt már Isten se bocsáthatja meg. Ő gyógyulást tud adni ott, ahol minden orvosi beavatkozás kevésnek bizonyul. Ő üdvösséget tud adni ott, ahol minden emberi erőfeszítés édes kevés. Már pedig nélküle minden emberi erőfeszítés kevés az üdvösséghez… Igen, nekünk ilyen Megváltónk van Isten Fia, Jézus Krisztus személyében. Csak ezt könnyen elfelejtjük. Nem így Péter és János, akik azonnal az egyetlen valódi megoldást tárják a sánta elé: nincs nekünk se aranyunk, se ezüstünk, de amink van, azt adjuk. A názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel és járj! Szembe merünk nézni a nyomorúságot hordozó emberekkel? Fel merjük vállalni, hogy Krisztus tud segíteni?

A nap gondolata:
Aki Isten kegyelmét meg akarja őrizni, legyen hálás, ha kegyelmet kap, és béketűrő, ha az tőle eltávozik. (Kempis Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése