Keresés ebben a blogban

2013. április 5., péntek

2013-04-05

De a lévitákat nem vették számba Izráel fiai között, ahogyan megparancsolta az ÚR Mózesnek.  Így cselekedtek tehát Izráel fiai. Pontosan úgy táboroztak hadijelvényeik mellett, és úgy indultak el mindnyájan nemzetségenként és nagycsaládonként, ahogyan megparancsolta az ÚR Mózesnek. (4Móz 2:33-34)
A világ trendje egy dolog, de mit vár Isten tőlünk, akik ismerik már az Ő rendjét? Isten azt kéri, hogy legyünk a világ számára egyrészt példává, hogy az Isten szerint való élet is működik, és boldog életet eredményez! Látniuk kell az embereknek, hogy ha valaki imádkozik, Igét olvas, gyülekezetbe jár, attól ugyanolyan teljes ember, és boldog az élete. Ahogy egykor látták az idegen birodalomban Dánielen és társain, hogy nem alkalmazkodtak a király rendelése szerinti aktuális trendekhez, hanem Isten rendjét akarták továbbra is betartani. Azzal táplálkozni, amit Isten akar adni. A keresztyén ember valahogy így áll ott ég és föld metszéspontjában, s hirdeti az isteni élet teljességét. Örök törekvésünk legyen ezért: ne a világi rendeket hozzuk be az életünkbe, hanem a világba vigyük bele az Úr szerinti rendet! Jézus ezt így fogalmazta meg, hogy legyünk sóvá, kovásszá és világossággá. Azt, amit Istentől hallottunk, láttunk, azt éljük az emberek elé. Beszéljünk róla. Amit mi magunk is megéltünk az Igéből, azt tanácsoljuk másoknak is, s így vigyük bele az Igét az emberek mindennapjaiba. Így lesz Isten áldása rajtunk és másokon is. Isten rendje így fog sok-sok áldást, örömöt hozni embervilágunkba. Legyünk ennek mi is képviselői a nekünk adatott helyen! (Berencsi Balázs) 
A nap gondolata:
Amíg mi érzelmek után kapaszkodunk, addig képtelenek vagyunk a Jézussal való életközösségre, s ezzel kezet is nyújtunk a kísértésnek, és kaput, ajtót nyitunk a kétségbeesésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése