Keresés ebben a blogban

2013. április 12., péntek

2013-04-12

...mit kíván tőled Istened az Úr? Csak azt, hogy az Istenedet, az Urat féljed, járj mindenben az ő útjain, szeresd őt, és szolgáld az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből. (5Móz 10,12)
A fenti ige lényege több helyen le van írva a Bibliában, igen fontos, hogy törvény szerint élve szeressük az Urat. Nem is akárhogy, hanem teljesen, hiánytalanul, kizárólagosan. Egyenesen beszél a szentíró, nem tűr mellébeszélést, nem szabad mással, pogány istenekkel megosztani ezt a szeretetet. Más helyen arra hívja fel a figyelmünket Isten, hogy az ő igéjétől ne térjünk el se jobbra, se balra. Jézus is a teljességet hangsúlyozza: választani kell, mert két úrnak szolgálni nem lehet. Nem szabad megosztani a szívünket, egy kicsit Jézusnak, egy kicsit a világnak. Nyilván nem véletlen az, hogy erre hívja fel a figyelmét a mai Bibliát olvasó embereknek. Óriási bajok származnak abból, ha megosztottak vagyunk. Nem lehetünk langymelegek, ide-oda húzódozók. Az ilyen ember hamar közömbössé válik, és ez a legrosszabb. Napjainkban rengeteg probléma van a közerkölcsben. Napról-napra hallhatunk különböző konfliktusokról, melyek véres tragédiába torkollanak. Mindegyiknek az alapja: elhajlás Isten törvényétől. Aki nem veszi komolyan az egyetlen helyes utat, Isten parancsait, az hamar zsákutcába kerül. A maga alkotta elképzelésből nincs kiút, az elbizakodottság, öntörvényűség, a mások meg nem értése, az igazamhoz való ragaszkodás a végsőkig, a nagyravágyás, az irigység, a pénzimádat, amelyek mind a Sátán eszközei, elvisz a kilátástalanságig és ez dönt romlásba. Ezekkel szemben mit kíván az Úr? A javunkat akarja, hogy mindezekbe ne menjünk bele, egyszerűen: teljesen Isten útján kell járnunk. (Horváth Csaba)
A nap gondolata:
 Helyes állapot az, amikor már semmi sem okoz nagyobb örömet, mint Jézus, és semmi sem okoz nagyobb fájdalmat, mint a bűn.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése