Keresés ebben a blogban

2013. április 19., péntek

2013-04-19

Naamán, az arámok királyának hadseregparancsnoka, nagyra becsült ember volt ura előtt, és tekintélyes, mert általa szabadította meg az ÚR Arámot. Ez a férfi erős vitéz volt, de bélpoklos lett. (2Királyok 5:1)
            Mai Igénk Naamánról szól, akiről a Biblia két mondatban fontos információkat közöl velünk. Ilyeneket: az arám király hadseregparancsnoka volt, a király nagyra becsülte őt, tekintélyes és erős vitéz volt. Ez egy fantasztikus életpálya. Sok férfi vágya, hogy erősnek lássák, megbecsüljék és tekintélyt vívjon ki magának, akár otthon, akár a munkahelyén. Naamánnak a csatamező volt a munkahelye. Az ellenséges népcsoportokkal szemben kellett győzelemre vezetnie övéit. Erős vitéz volt, de bélpoklos lett. – fogalmaz tömören az Ige róla. Vagyis átélt nem mindennapi magasságokat, harcolt, küzdött az ellenség ellen saját népét vezetve, de egy betegség megváltoztatta az életét. Magasról a mélybe zuhant. Te hol vagy? Magasságot vagy mélységet élsz át?
A nap gondolata:
 Aki megtalálja Jézust, drága kincset, sőt mindenekfelett való kincset talál. És aki elveszti Jézust, nagyon sokat, sőt többet veszít az egész világnál. (Kempis Tamás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése