Keresés ebben a blogban

2013. április 30., kedd

2013-04-30

Az ÚR ezt mondta Gedeonnak: Ezzel a háromszáz emberrel, akik szürcsöltek, szabadítlak meg benneteket, és adom a kezedbe Midjánt. A nép többi része pedig menjen haza! (Bírák 7:7)
Ez a bibliai történet arról szól, hogy az Úr harcolt népéért és megmutatta hatalmát, dicsőségét népe számára. Sok embernek kevés ellen győzni, nem nagy fegyvertény, ám fordítva annál inkább az! Láthatjuk, hogy erre az esetre is igaz a Sámuel 1. könyvében megfogalmazott Ige: az ÚR előtt nincs akadály: akár sok, akár kevés ember által szerezhet szabadulást. 
Valaki a következőket fogalmazta meg: Mi is gyakran hisszük, hogy Isten munkája létszámfüggő. Bárcsak sokan lennénk! Bárcsak mindenki velünk jönne! Isten legnagyobb dicsősége azonban akkor látszik meg, amikor kevéssel, kicsivel és erőtlennel viszi véghez akaratát. Neki egyetlen egy is elég, ha az engedelmes, de a tömeg is felesleges, ha az csak statisztál! Ő tesz alkalmassá valakit, és erősíthet meg bárkit, akit kiválaszt. Nem erővel, nem hatalommal, hanem az ő Szentlelkével! Mai igemagyarázatom legfőbb gondolatát így tudnám megfogalmazni, illetve megerősíteni az előbb elhangzottak alapján, hogy Isten munkája nem létszámfüggő! Isten engedelmes és Hozzá hűséges embereket kíván. Legyünk azok között, akik ezt a csoportot alkotják.  
A nap gondolata:
A bátorság nem abban áll, hogy vakon észre sem vesszük a veszélyt, hanem látjuk, hogy legyőzzük azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése