Keresés ebben a blogban

2013. május 15., szerda

2013-05-15

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. (Galata 6:1)
         „Ti, akik lelki emberek vagytok” – fogalmaz Pál apostol.
Miben mutatkozik meg, hogy valaki lelki ember? Egy olyan esetben, amiről szól az Ige, hogy valakit tetten érnek egy bűnben, lelki embernek lenni azt jelenti, hogy nem megsérteni akarja azt, aki elkövette a bűnt, vagy, ha ő magam követte el, és neki teszi valaki szóvá, akkor nem sértődik meg. Ehhez kell a szelíd lélek, amiről ír Pál apostol.
Lelki embernek lenni szelíd lélekkel, nem kis feladat. Ez azt is jelenti, hogy ha valami nem elég világos, mondhatnám azt is, hogy félreérthető, akkor meg kell beszélni egymással a dolgot sértődés nélkül. Ne hordozzunk a szívünkben haragot napokig! „Ne menjen le a Nap a ti haragotokkal.” – olvassuk az efezusi levélben. Vajon hányszor nem tudtuk megélni ezt az Igét? Hány olyan nap telt el az életünkben, amikor ennek az Igének a kérését nem tudtuk megvalósítani? Törekedjünk arra, hogy minél ritkább legyen az ilyen eset életünkben, sőt, ha lehet, akkor egyszer se történjen meg velünk…
A nap gondolata:
 Minden egyes cselekedetünk értéke abban az alaplelkületben rejlik, amelyből fakad. (Fosdick)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése