Keresés ebben a blogban

2013. május 17., péntek

2013-05-17

Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied. Ura így válaszolt neki: Te, gonosz és rest szolga… Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van! Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. (Máté 25:25-26.28-29)
Jézusnak a talentumokról szóló példázatát bizonyára ismered. Ha nem, akkor olvasd el ezt az egész szakaszt. Ha igen, akkor a következő történet jól fogja szemléltetni a neked (is) szóló üzenetet:
A fösvény az aranyát a kertjében egy fa alá rejtette. Minden héten kiásta és órákon át nézegette. Ám egyszer egy tolvaj ellopta az aranyat. Amikor a fösvény legközelebb jött, hogy gyönyörködjék a kincsében, csak az üres gödröt találta. A fösvény bánatában üvölteni kezdett, de annyira, hogy a szomszédok a kíváncsiságtól hajtva odaszaladtak hozzá. Amikor megtudták bánata okát, egyikük megkérdezte:
- Használtad te azt az aranyat?
- Nem - válaszolta a fösvény - csak hetente megnéztem.
- Hát akkor - mondta a szomszéd - amennyi hasznod volt az aranyad nézegetéséből, legalább annyit tudsz abból is meríteni, ha hetente kijössz ide a gödröt bámulni.
Nem a pénzünk mennyiségétől függ a gazdagságunk vagy a szegénységünk, hanem az örömre való képességünktől.
A gazdagságra való törekvés az örömre való képesség nélkül olyan, mint amikor a kopasz ember azért küzd, hogy fésűket gyűjtsön.
Nálad mit helyezett el az Úr? Nem ástad el? Abból csak baj lesz! Használd, sáfárkodj vele jól, mert nem véletlenül bízta rád Urad…
A nap gondolata:
Az ember cselekvése a hitvallásának képeskönyve. (Emerson)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése