Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 24., szombat

2013-08-24

Nem éri meg?!
(Olvasandó igeszakasz: ApCsel 16:16-40)
Amikor látták urai, hogy odalett az, amiből hasznot reméltek, megragadva Pált és Szilászt, a hatóság elé, a főtérre hurcolták őket.  Azután az elöljárók elé vezették őket, és ezt mondták: „Ezek az emberek felforgatták városunkat. (ApCsel 16:19-20)
Nem mindenkinek éri meg Krisztus követőjévé, Isten gyermekévé válni. Vannak, akik jobban szeretik a sötétséget, mert ott tudnak igazán munkálkodni. Ahogyan ebben a történetben olvassuk, a jövendő mondó lélektől megszállott leány gazdái nem örültek annak, hogy megszabadult e leány az ördögi megszállottságból Jézus Krisztus által. Nekik abból volt hasznuk, hogy megszállottként jósolt az embereknek, akik ezért busás összegeket fizettek. Amikor azonban „elszállt” ez a képessége le kellett mondaniuk a bevételről. Ezért nem örültek a Szentlélek jelenlétének és munkájának. Sokan vannak ezzel így ma is. Ők nem akarnak szabadulni bűneikből, mert jól megélnek belőle. Nem érdekli őket más emberek élete, helyzete, csupán az, hogy megéljenek a gyengébbekből. Számukra nem örömüzenet a bűnből való megváltás. Ezek az emberek üdvözülni sem akarnak, hisz nem törődnek azzal, ha az éjjel elkérik a lelküket (lsd. Lk 12:13-21)
Azonban a történet folytatásában van valaki más, aki az öngyilkosságból menekül meg az Örömhírt meghallva. A börtönőr meghallva a hívást nem csak erre az életre, hanem a mennyei életre is igent mondott. Üdvössége lett. Neki megérte!
Neked mi éri meg? Tudsz mondani egy NEM-et a bűneidre és egy IGEN-t Istennek? (Veres Péter)
A nap gondolata:
 Utolsó szavát intézi Isten mindnyájunkhoz a Fiú által. Több mondanivalója nincs. És ahogy mi a Fiút fogadjuk, attól függ az egész jövőnk. (Victor János)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése