Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 30., péntek

2013-08-30

A maradék, megtér. (Ézs 10:21)
Ésaiás próféta számára annyira fontos volt a maradék képe, hogy saját fiát is így nevezte el, Seár-Jásúb, a maradék megtér. Tehát nem mindenki fog hinni, nem a tömegek viszik tovább Isten üzenetét, nem a sokaságban van az erő, hanem a megtérő maradékban.
Ha megnézzük az egyháztörténetet, ott is mintha egymásba csúsztatott tölcséreket látnánk. egyszer kitágul, aztán összeszűkül Isten üzenetének a folyama. A sok ember elhagyja az igaz utat és kevesen viszik tovább, majd ezek a kevesek megint sokan lesznek. Mindegy. A lényeg az, hogy továbbmegy az üzenet, mert a maradék mindig megmarad.
Ma, amikor a mennyiség bűvöletében élünk, én is, mindannyian millió lényegtelen dologgal foglalkozunk. Elintéznivalóink vannak, tárgyaink vannak, ügyeink ezrei vesznek körül, érdemesebb elgondolkodnunk a maradék képén. Ahogyan régen a kovászból mindig lecsíptek és abból sütötték a következő kenyeret, úgy viszi tovább Isten az Ő akaratát. A mi dolgunk csak annyi, hogy hűségesek maradjunk. Ezt a hűséget adja meg nekünk a Szentlélek! (Fekete Ágnes)
A nap gondolata:
 Az igazi megtérést éppúgy nem lehet eltitkolni, mint ahogy a fényt a sötét szobában nem lehet elrejteni. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése